Voltage

Със сигурност познавате най-малкото като име Voltage от Дупница/Варна заради публикациите за бандата във всички наши рок сайтове. Простичко име, прости правила – музика, която кара хората да си купуват дънкови якета и да си шият цветни гърбове на тях. След няколко отлагания, най-накрая имаме разговор с едно от наложените имена в българския тежък ъндърграунд.

Те са: Voltage /  от: Дупница, Варна / стил: траш метъл / уеб: facebook.com/VoltageBand

– Здравейте момчета, най-накрая смогвам да ви пиша. Правите впечатление на добре промотираща се банда?
Здрасти, приятелю! Извиняваме се първоначално, че чак сега намираме възможност да осъществим контакт! Добре промотираща се банда? Така е. Според нас, ако ние самите не си промотираме продукта, никой друг няма да го направи. Така е не само при нас, а навсякъде. „Създай нещо, промотирай го, спечели!“. Нашето мото. 🙂

 
– Преди Дупница беше доста известен метъл център, как е сега положението освен вас?
Положението, няма да се лъжем, е зле, както и в другите градове. Не изключваме това, че има и други банди, с които заедно се борим да върнем тази слава на града ни, но за жалост това няма да стане. Нито в Дупница, нито в друг град. Чалгата е завладяла поколението и за радост вече е на път да изчезне, но метъл славата в България няма да се върне…

Voltage

Voltage

– Нали сте проверили че има десетина банди с това име. Опасявате ли се, че може да ви се наложи да си смените името заради това един ден? На какво бихте се спрели ако се случи?
Не. В момента сбъдваме една наша мечта и това не е проблем на този етап. Ако, дай Боже, след време стане нещо голямо тогава ще го мислим.  Ако се наложи, бихме го сменили с нещо лесно запомнящо се, като Voltage, Metallica, Slayer, Pantera и другите думи/имена, които се срещат в ежедневието.

– Кога започнахте да свирите и какво беше на мода тогава – при вас, при приятелите ви. Какво се промени във вкусовете на хората от тогава?
Започнахме да забиваме през февруари 2011. Всичко започна на шега – 4 хлапета се събрали в Рок академията в Дупница, хванали китарите и така всичко започна. Разбира се, всеки от нас е имал музикален талант преди това – аз и брат ми, Мирослав (барабани),  свирехме 2 години пак в академията. След това се разделихме и 4-5 месеца бяхме сами. С Кирил и Калин (бивш китарист) се познаваме от много време и решихме да направим нещо заедно. Киката от много време имаше желание да е с нас и не искам да казвам, че сме му дали шанс, защото е тъпо, а просто решихме да си помогнем заедно. Той помага на нас, ние на него и така се получава магията. За Калин няма да коментираме. Преди  9 месеца се разделихме с него и го заменихме със сегашния ни китарист, и най-важното – приятел, Георги. Така нещото на Voltage се запълни на 100%. 9 месеца перфектно развитие в застой. Концертите и репетициите са ни по-редки, защото аз и брат ми живеем вече във Варна и разстоянието е проблем, но не е непреодолим. 😉

– Вярно ли е че сте се опитвали да подпишете с Roadrunner?
Вярно е. Вярно е, че сме опитвали да подпишем с всеки известен лейбъл. Аз и мениджърът на групата сме луди на тема „успех на бандата“ и сме пращали на всеки лейбъл демо записи и различни работи. Толкова много искаме да пробие бандата и да сме на големите сцени, че не е лъжа това за Roadrunner и всеки друг лейбъл. За жалост, никой от тях не е отговорил.

– Има ли българска банда, която да заслужава да има договор с голям лейбъл?
Не искам да коментирам това и не мога. Не мога, защото просто не съм чул всички български банди, а и не сме ние хората, които да преценяват кой заслужава и кой не. Не искам, защото напоследък толкова много врагове си навлякохме с бандата, че каквото и да кажем веднага ще почне да се говори за него. Гадно ни е, че сме една от най-мразените, ако не и най, групи в България, но това е ситуацията и не може да се промени. Тъпото е, че коментират, че звездеем, че сме се надули, че сме в космоса, а не на земята, а даже не ни познават. Нека. Така ни мотивират повече!

– Пуснахте демото си в Замунда. Това ли е начинът да стигнете до най-много хора?
Да. Хората сме такива в тези времена, че няма начин да си купим CD на изгряваща банда. Аз също си признавам, че не бих го направил, затова преценихме, че е по-добре така да направим, от колкото да пуснем CD-та, които няма да се продават.

Voltage

Voltage

– Кое е най-голямото признание досега към вас?
Участието на “Alone” в CD-то, което списание “Terrorizer” прикача на всяко декемврийско издание. 20 000 списания (съответно 20 000 диска) с “Alone” се продават по целия свят! Някои не вярват, но колкото и да си мислят, че лъжем, това е положението.

– Демото е готово, кога да очакваме албум?
Това лято!!! След  3-4 седмици пускаме ново демо!

– Metallica, Megadeth, Slayer – това ли да очакваме и от следващите ви записи?
Не. Очаквайте VOLTAGE!!! \m/

– Успехи и продължавайте с упорство!
Благодарим ти!!! Успех и на вас! 🙂

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

No comments yet.

Вашият коментар